2012. február 3., péntek

Mi az, ami egy mindennapi minimál sminkhez feltetlenül kell?

Sziasztok,

Mi az ami egy mindennapi minimal sminkhez feltetlen kell?
Ezt a kerdest kaptam Csillutol a Formspringen. A valaszom olyan hosszura sikeredett, hogy gondoltam, mivel ugysem irtam meg hasonlo posztot, ebbol bizony az lesz :)

Tehat akkor:

- Nem gyozom eleget hangsulyozni hogy ápolt bőr. De: ez nem azt jelenti hogy nem lehet pattanasunk. A pattanasos, problemas bor is lehet apolt, ha reggel-este finoman lemossuk, a sminket mindig alaposan eltavolitjuk es bortipusunknak megfeleloen hidratalunk. Tehat a jo borapolas a NO.1. szukseges barmilyen smink elott.

- Korrektor: egy icipici korrektor sokkal inkabb szukseges, mint barmely alapozo. Egy leheletnyi a szem ala finoman beleutogetve gyurusujjal, orr melle, de soha nem nyilt sebre, pattanasra. En nem vagyok hive a problemas bor sminkelesenek ugy altalaban. A korrektort picike borhibakra, borelszinezodesekre ajanlom hasznalni. Icipici szintelen vagy borunkkel megegyezo szinu puderrel fixaljuk. Napkozben csak a zsirosodo T-vonalra minimal puderrel visszamehetunk.

- Tehat kell egy translucent vagyis atlatszo (alt. feher de boron nincs szine), vagy borszinu púder. Ezt sose hasznaljuk a puderhez adott szivacskaval, csak, ha azt naponta kimossuk.

- Szemoldokelboronalas: rendkivul fontos. A szep elrendezett szemoldok kozhellyel elve is keretet ad az arcnak. Elrendezheto egyszeru szintelen, vagy szinezett (barna) zselevel, ceruzaval, barna szemhejpuder es egy ferde vegu ecset segitsegevel, waxszal etc.

- ha minimal sminkrol beszelunk, atugranam a kontur/highlight/pirosito parost es helyette elovennem a Bronzositót. Ez egy enyhen csillogos bronzos puder, puderecsettel a halantektol egy E- betut (bal oldalrol) illetve 3-as szamot (a jobb oldalarol az arcodnak) atmesz rajta lajtosan, igy oda kerul bronzosito ahol a nap is megkapna. Ez nyaron igazan trendi amugy is, telen pedig szuper lehet ha mar unjuk a hofeherkes arcunkat!

- A bronzositot a szemunkre is felvihetjuk leheletnyi vekonyan, igy teljes lesz az illuzio. Ha nem akkor egy borszinu vagy pezsgoszinu es  fenyes szemhejfestékkel egyenletesen menjunk at a szemhejakon es kesz is.
Ez azert jo mert eltunteti a szem faradtsagat ha a borunkhoz hasonlo szinnel festjuk ki a szemhejat, eltunteti a venakat, sot, ugye alt. a szemhej kicsit mas szinu mint akar a szemoldokcsont alatt vagy az arc mas reszen ezert egy borszinunkhoz hasonlo szinnel atlegyinteni a szemhejat okos dontes, kiegyenliti a bort es felfrissiti a tekintetet.

- Szempillaspiral: ez a sminkcucc altalaban a legelso azon a listan amit a lanyok/asszonyok altalaban megneveznek amikor a legnelkulozhetetlenebb sminktermekrol kerdezik oket. Ebbol valasszunk igenyeinek megfelelot, erdemes ugynevezett volumizer azaz dusitot valasztani, legalabbis szerintem :)

A plusz egy gol ma a szempillagöndöritőé, amely helyett akar egy kiskanallal is kipodorhetjuk a szempillainkat (nem tudom Magyarorszagon ez szokas-e, de itt Mexikoban nagyon gyakran lattam ilyet), annyit dob a latvanyon hogy nem is igaz! Ne hagyjatok ki!

- Egy kis ajakbalzsam vegezetul, de ha nem is bronzositunk vagy sminkeljuk a szemunket, ez is egy olyan stabil jobarat, amely mindannyiunk taskajaban biztosan szerepel.

Ti mit gondoltok, melyek azok a sminktermekek amelyek feltetlenul szuksegesek egy minimal mindennapi smink elkeszitesehez?




Szep hetveget Nektek,
Darla

1 megjegyzés:

  1. Kösziköszi, tökjó hogy összeszedted ezt a sok alapvető apróságot!:)

    VálaszTörlés