2012. február 11., szombat

A 30 az új 20 !


Sziasztok,

Sarah Jessica Parker elhíresült mondása szerint a harminc az új húsz, a negyven az új harminc, és így tovább.
Ma bizony beléptem a harmincasok klubjába, és el kell mondanom, nyoma sincs az emlegetett pániknak, sem öregedés-érzésnek amiről annyit hallani. Persze a fenti jelszó igencsak léleknyugtató.. hahaÖsszeszedtem egy pár hasznos tanácsot régi és új klubtagoknak is, ilyen bejegyzéssel pedig 4O éves koromig nem jelentkezem többet :)))

Tehát, mi az ami harmincas éveinkben tudnunk kell  ?


A pozitív változások:
- már kevés esetben fordulnak elő nótóriusan visszatérő pattanások, és ha mégis, már legtöbbünk pontosan tudja, hogyan lehet őket eltűntetni a múlt hibáiból tanulva
- megvan rá a saját pénzünk és egyéb forrásaink, hogy megvegyük a kencékek, sminkeket, amikről tizen-, huszonévesen csak álmodozni tudtunk, vagy amelyekre hosszasan gyűjtögettünk
- sokkal több minden jól áll, még mindíg hordhatunk neon színeket, és a sötét füstös szem sem öregít 
- még mindig felvehetjük a minit mert szuper lábunk van, de már nyugodtan feszíthetünk a szuperkúl és szexy ügyvédnős szettünkben anélkül, hogy valaki megkérdezné "kinek a ballagására megyünk"?
- pasiügyekben már pontosan tudjuk, hogy mit NEM akarunk :)
- a legjobb években vagyunk gyermekvállalásra, és ha még nem találtuk meg az igazit akkor sincs semmi, bőven van időnk a mai technika és orvostudomány már negyvenes nőknél is képes teljesen egészséges terhességet elősegíteni.

Kim Kardashian, aki bizony 31 éves, de csodásan néz ki smink nélkül, a híres "Kardashian-make up" pedig mára a védjegye lett!
Amire ügyelnünk kell:
- egyre fontosabbá válik, hogy spf-es azaz napvédős nappali krémet, és nyaralásnál legalább 3O-4O-es napvédő krémet használjunk. A nap káros hatásai ebben az életszakaszban is igen veszélyesek, és nagyobb százalékban látszódnak már meg a bőrön mint mondjuk 2O éves korunkban
- ebben a klubban már kötelező belépő a szemkrém napi használata és a napi 2-3 liter víz elfogyasztása
- a dohányzás "áldásos" hatásai már szintén fokozottabban kijönnek, arcbőrünk szürke és fénytelen lehet, nembeszélve arról, hogy a harmincas évek végére a dohányzó nőknek már nem javasolják fogamzásgátló tabletták szedését, és bizonyos betegségekre is hajlamosabbakká válhatnak
- nagyon fontos a rendszeres nőgyógyászati szűrés, és akár magadnak is megvizsgálhatod a melleidet.
Amennyiben kis csomót találnál pánikra semmi ok, lehet ártalmatlan zsírcsomócska (fibróma), nekem is van ilyenem, általában szülés után eltűnnek.
- az esetlegesen előforduló kisebb vonalkákra a száj vagy a szem környékén a legjobb, ha arcmasszázst alkalmazunk akár saját magunkon, vagy rendszeresen járunk kozmetikushoz.
Csodakrémek nincsenek, a krémek ugyanis az "appearence-t", azaz a vonalacskák kinézetét javítják, halványítják, ám a rendszeres arckezelések meghálálják az arcbőrünkkel, testünkkel való fogalkozást
- Apropó test: ebben az életszakaszban a legtöbbünknek bizony már edzeni kell, ha le akarunk fogyni. 
Nagyon ajánlom a Norbi-féle havi étrendet (ha igy rákerestek, a neten megtalálhatjátok ezt a nagyon jó étrendet( semmi éhezés, csak cukor-, és lisztmentes étkezés az Update rendszer szerint, én most fogytam vele 3 kg-ot 3 hét alatt, a szülés utáni felesleg ezzel kb 2-3 kilóra csökkent!)
A huszas éveinkben ugyanis sokszor 2-3 nap alatt gyorsan lement egy kis diétával a felesleg, addigra a harmincasoknak általában meggyűlik a bajuk a kis párnácskákkal a tipikus "női" helyeken mint a tompor, comb, vagy a has. Sok sikert az edzésprogramotokhoz, heti 2-3 alkalommal és ésszerű étkezéssel azonnal le fog menni az a pici plusz (már ha van).

Sok sikert kedves társaim, és olvasóim akik még csak messzi távolból tekintenek a klubtagság felé: élvezzétek ki a tini-, és huszas éveket, és ne aggódjatok, utána is van élet, de még milyen :))))))))))


Pusszantás,
Darla
5 megjegyzés:

 1. Nagyon boldog születésnapot kívánok Darla. (én 21 és 3/4 éves vagyok :))

  VálaszTörlés
 2. Boldog Születésnapot.a 30 felett igazàn no a no.31 leszek:)puszi

  VálaszTörlés
 3. Még egyszer Boldog Szülinapot! Nagyon tetszett a cikk..el is mentem későbbre, amikor már nekem is szükségem lesz rá :))))

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szepen koszonom Nektek, nagyon aranyosak vagytok :)))))) Orsy: majd lehet ha meg van agyam hozza es emlekszem irok esetleg egy viccesebb hangvetelut a 20-asoknak is :)))) Millio puszi Nektek!! Darla

  VálaszTörlés