2011. július 18., hétfő

MAC kollekciók: Semi-Precious és Minik (Július 2O11)

 Sziasztok,

Ahogy erről már többen beszámoltak, a Westendben végre megnyílt az immáron 4. MAC szentély is Magyarországon.

Ennek örömére új sorozatot kezdek, leírom hogy én mit vennék, vagy vettem meg az adott kollekcióból.
Teszem ezt azért mert rengeteg kérdést kapok arra vonatkozólag hogy mit érdemes megvásárolni szerintem a limitált kiadásokból, és mivel tudom hogy ezzel gyakorlatilag befektetési tanácsot kértek tőlem, hiszen a ezek a cuccok általában egy picit még drágábbak mint a reguláris, állandóan megtalálható MAC termékek.
Eddig nagyon "haul" videot sem csináltam, de mivel mostanában sokan kértétek jönnek majd ilyen posztok is a jövőben.


Tehát akkor kezdjuk :)

Semi-Precious limitált ásványi alapú MAC kollekció és a Sized-To-Go kollekció

Előljáróban:
Júliusban tehát világszerte kijöttek ezek az új termékek mely a Semi-Precious esetében száz százalék ún. "Mineralized" azaz ásványi alapú termékek, ha minden igaz, átlagban több, mint hetven (!) különböző ásványi anyag található ezekben a sminkekben, tehát ami szuper bennük hogy alapból nagyon jót tesznek a bőrünknek :)
A hivatalos leírás szerint négy féldrágakő őrleményeit is tartalmazzák a SP kollekció tagjai, amelyet egyébként Brazília ékes drágakövei ihlettek (csekkold a Youtubon a maccosmetics csatornán fellelhető "metálos smink" videót amelyet a MAC egyik brazil senior sminkmestere celebrál!)

Én magam általában a Mineralized Skinfinisheket szeretem, amelyek olyan lányoknak, akiknek kis fedőképességű alapozóra van szükségük, bőven megteszik. Picit problémásabb bőrűeknek pedig azért lehet jó választás, mert az ásványi anyagok táplálják a bőrt, nem tömítik el a pórusokat és nem okoznak még több pattanást. Persze továbbra is tartom a véleményem, hogy problémás bőrünket először hozzuk helyre megfelelő arcápoló rutin kialakításával, és utána jöhetnek az alapozók.

A SP kollekcióban kijött termékek igazi színkavalkáddal nyűgöznek le bennünket, azonban itt jön első tanácsom: Ne dőljünk be annak a kompaktban látható összhatásnak, ugyanis ha egy ecsettel vagy az ujjunkkal kicsit összemossuk a színkomponenseket, egy merőben más színt kapunk mint amit valójában látunk a csomagolásban. A másik, hogy a Mineralized termékek színkifizetődése a legtöbb esetben gyengébb, mint a normál szemhéjpúdereké vagy pirosítóké, vegyük ezt figyelembe a vásárlásnál, próbálgatásnál.
Ezekkel semmi baj nincs, azonban az átlag vásárló hajlamos elcsábulni a sokszor 4-5 szín látványos összekavarodásából álló mineralized kompaktoknak, viszont a szemhéjon a színek összessége egészen más hatást keltve csalódást is okozhat.


A kollekció számokban, mi mire való, és tapasztalataim:
A kollekcióban a következő termékek jöttek ki

- 12 ásványi szemhéjpúder (Mineralized eyeshadow): Nem voltam elájulva, két-három szín kivételével "csak" egy szép színkeveredést látok a kompaktokban. Szemhéjalapozó nélkül a legtöbbjük nem hozta azt a színkifizetődést amit én szeretnék látni a pénzemért, illetve az "összekeverés" után az egyes színek egyszerűen nem győztek meg. Választásom arra alapul, hogy a szemhéjpúder mennyire egyedi, kiegyensúlyozott és jól pigmentált volt első próbámra az üzletben.
Ajánlatom: Smoked Ruby, Golden Gaze és Blue Sheen


- 4 db arcpúder azaz Mineralized Skinfinish: Röviden, úgy láttam hogy highlighterként, vagy összekeverve a színeket a kompaktban enyhe pirosítóként, illetve egy esetben bronzosítónak (Goldstone) is használható, finom alapozóként vagy sima púderként nem. Ebben a kollekcióban a MSF egy külső egységes hatású inkább highlighterből, és egy belső "kőből" áll amely jellemzően 3-4-5 féle szín összefolyásából (főleg bronz, pezsgőszín, de az egyik kiadásban még terepzöld ! is megtalálható) áll. A külső és a belső részt lehet külön-külön is használni, vagy a kettőt összekeverve is, ezért ez a termék igazi multifunkcionális darab.
Amit megvennék: őszintén, mind a négyet :) Amit azonban választottam magamnak az a "Pearl" szín. A középső szín enyhén bronzos picit talán az én bőrömön narancsos, a külső gyűrű szép szaténfényű highlighterként szuper, ha a két színt összekutyulom, egy szép inkább talán barackos, fényes enyhe pírt kapok.

- 3 db pirosító (Mineralize Blush): tetszenek-tetszenek, nem keltenek fényes hatást a bőrön, nagyon kellemesen eloszlathatóak, nem vagyok rajongó de szépek na.
Ajánlatom: Warmth of Coral, mert nagyon menő idén nyáron (is) ez a narancsos-korallos szín és én most teljesen ezeken pörgök :)

- 4 db rúzs: ugyanez, szépek-szépek, de semmi nagyon különös, inkább vásárolnék egy Skinfinish-t vagy egy szemhéjpúdert ebből a kollekcióból

- 5 db krémes szájfény (Creamsheen Glass): na ezeket imádom!! Különlegesen jó krémes, inkább amolyan "folyékony rúzs" formula, nem ragad és közepes színkifizetődős, önmagában vagy rúzs fölé is használható, ha ilyet láttok (merthogy ezek mindig limitáltak) akkor vegyétek meg!
Ajánlatom: Geo Pink, nagyon szép friss korallos-pirosas színe van, icipici pink alsóhanggal.

- Zoom Fast Black Lash szempillaspirál "Deepest black" színben: nem tudtam kipróbálni de összességében ebből a kollekcióból azt hiszem ezt ugranám amúgy is, azért Ti próbáljátok ki bátran :)

- Mineralize Charged Water: ahogy a neve is mutatja egyfajta ásványokkal felturbózott formula, hasonló a Fix+hoz, előkészíti az arcbőrt a sminkelésre valamint táplálja azt, illetve a nap folyamán felfrissíthetjük vele a sminkünket. Nyárra szuper, ha nem ezt, egy Fix+-t mindenképpen tartanék a sminkkollekciómban, mint ahogy tartok is :))

- Mineralize All over Face and Body Lotion: ásványi anyagokkal felpörgetett testápoló melyet érzékeny bőrre is ajánlanak, hiszen nem tartalmaz semmilyen illat-, vagy színezőanyagot.
Vélemény: több krémet is használok a MAC-től és még nem okoztak csalódást, szívesen használnám ezt is, bár végül nem vásároltam meg (még, egyenlőre)...

- Minerlize Satinfinish Foundation SPF 15: ez a csodálatos ásványi szaténfényű folyékony alapozó üvegcsében, ha szeretnénk elérni azt a bizonyos J-LO-s ragyogó arcbőrt, ez egy remek alap hozzá!
Vélemény: A sample alapján úgy gondolom, nem nagyon használnám sima hétköznapokra hiszen a végeredmény eléggé fényes, valóban ez a J-LO vagy Jennifer Aniston-féle ragyogó arcbőr. Ugyanezen oknál fogva alapból zsíros bőrre sem ajánlanám, de a formula a leírás szerint amúgyis inkább száraz-normál bőrre a legjobb.

- 4 limitált különleges ecset (128, 179, 234, 235), egyik felük ugyanis szintetikus, a másik pedig rendes szőr, ezzel érdekes lehetőséget arra hogy az ecsetek 1-1 felét különböző módon használjuk.
Találhatunk ecsetet arcra egy hatalmas vágott végű kabuki személyében, valamint pirosítóhoz/bronzosítóhoz, és kettőt szemhéj kifestésére is.
Vélemény: Én személyszerint szerelmes vagyok a 179-es óriásbabukabukibabába, akármennyire is lónagy, az egyetlen probléma vele hogy majdnem ötven dolcsi, így azt hiszem ez sajnos nekem is kimarad...
Összességében mindegyik ecsetnek megvan úgymond a "normál" párja tehát nem helyettesíthetetlenek, ezért is inkább mániákus gyűjtőknek ajánlanám őket.

Na... akkor ezzel meg is volnánk... :))))) Nem volt olyan hosszú, ugye? :) Pedig még nem végeztünk!

Nem vagyok benne biztos hogy Magyarországon is kijött-e a Semi Precious kollekcióval (vagy picikét előbb úgy júniusban), azonban Amcsiban és itt Mehikóban is megjelentek a kis "Minik" azaz a "Sized To Go" kollekció, amiben a tuti, hogy viszont tartósan megtalálhatóak lesznek a boltokban, nem limitáltak.
Ezek gyakorlatilag utazóméretű termékek és átlag tíz-tizenöt dolcsi között vannak, ha kiváncsiak vagytok egy-egy termékre de nem akarjátok megvenni nagyban, ez a legjobb lehetőség arra, hogy elérhető áron kipróbáljátok őket.
Íme a minik listája:
Fix +,
Pro Eye Makeup Remover szemfesték lemosó (vízálló sminkhez is)
Demi-Wipes lemosó kendőcskék
Strobe Cream $15 bőrkiegyenlítő, icipici ragyogást kölcsönző primer-szerű krém arcra
Cleanse Off Oil Tranquil lemosó olaj vízálló sminkhez kiváló
Studio Moisture Cream hidratáló krém (inkább száraz-normál bőrre)
Green Gel Cleanser nagyon szuper gél lemosó olajos-kombinált bőrre
Oil Control Lotion szintén olajos-kombinált bőrtípusra remek hidratáló lotion mattító hatással

Ha bármi kérdésetek van irjatok bátran :)

FONTOS:
- Ezek a termékajánlók majd mindig az én 1OO% személyes véleményemet tükrözik,

- A véleményemet személyes megtekintésre illetve vásárlásra alapozom (tehát az üzletben részletesen végignézem az új termékeket és kipróbálom őket magamon, szerencsére itt Mexikóvárosban az egyik Liverpool nevű bevásárlóizében lévő MAC üzletben mindezt magamtól megtehetem, és ha szükségem van rá kedves make up artist barátom válaszol a kérdéseimre, így elsőkézből és "igazi" sminkmestertől tanulhatom meg az új trükköket).

- Kevert és világos (MAC NC15-2O) bőrtípusom van, tehát a T-vonalon és orr mellett hamar kifényesedik a bőrőm és elég sápadt vagyok általában, ezt vedd figyelembe amikor leírom hogy nekem egy termék bevált, megvettem etc (árnyalatában, textúrájában stb), mert nem minden olvasómnak olyan a bőre mint nekem. Ennek ellenére ha haulról vagy villámreview-ról posztolnék, próbálok majd alternatívát írni nektek más bőrtípusokra is.

- "Swatchok" azaz színminták készítésében nem vagyok túl jó illetve nem szoktam a gépemet az üzletbe sem elvinni ezért egyenlőre nem lesznek színpróbák fotózva a kezemen etc, ha MAC kollekciós fotót láttok az egy az egyben a hivatalos MAC weboldalról lesz belinkelve, ha esetleg máshonnét akkor megjelölöm a forrást.

Remélem tetszett egy a kollekció-áttekintő, írjátok meg ha hasznos volt Nektek, és máskor is kíváncsiak lennétek a véleményemre (természetesen nem csak MAC megjelenésekkel kapcsolatban).

Puszi Nektek szeretettek,
Darla



3 megjegyzés:

  1. Darla, nagyon bírom a stílust ahogy írsz, és a témák is hasznosak szerintem. Gratulálok, és további jó bloggolást. (Erika)

    VálaszTörlés
  2. Szia Erika, de draga vagy! Koszi szepen :)
    Szeretek irni, igazabol mostanaban kezdem megtalalni a "blogolos hangomat" :))))))
    Koszi a kommentet es szep napot kivanok,
    Darla

    VálaszTörlés
  3. Szia! Milyenek a tapasztalataid a szemfestéklemosóval kapcsolatban?

    VálaszTörlés