2012. május 10., csütörtök

Feliz día de las Madres !! Május 10 "Latin" Anyák napja

Sziasztok,


Megint egy kis Mexikó :))

Ma, május 10-én ünnepeljük az Anyák Napját Mexikóban, és egyéb országokban mint Szaúd-Arábia, India, vagy Malajzia.

Mexikóban az "Anya-kultusz" rendkívül erős, legalább annyira mint a híres olasz Mamma, vagy annak spanyol megfelelője. Az Anya szent és sérthetetlen, a család szerepe itt érinthetetlen, és mindenek felett áll. Az Anyukád szava szentírás, és még sorolhatnám.
Itt Mexikóban egyáltalán nem fura ha az Anyuka pl. nemet mond a jövendőbeli menyjelöltjére, vagy ha ha a fiacskájának telefonálgató kislányhadat elküldi melegebb éghajlatra.
A mexikói anyukák és fiaik viszonya rendkívül szoros, de természetesen a leánygyermekeiket is ugyanúgy foggal-körömel védelmezik.
Ahogy a korábbi posztokban említettem, a mexikói nő rendkívül szívós, karakán és kitartó.
A nők még idős korukban is borzasztóan adnak magukra, egy mexikói hölgy még akkor is viseli a kedvenc kávészín rúzsát, ha nem a legideálisabb anyagi körülmények között él és biztosan rendszeres vendég a helyi olcsó de igen jó fodrásznál (hogy a pletykaszintet már ne is említsem).



Itt Mexikóban sajnos igen nagy probléma hogy a fiatalok nincsenek felvilágosítva  a védekezés nélküli szex következményeiről, ezért nagyon sok akár 15-16 éves fiatal anyukát is lehet látni ebben az országban.
Érdekes egyébként hogy hogy az ördög fészkes pereputpyától lesznek ilyen kislányok terhesek, ugyanis itt nem szokás a fiúbaráttal együtt aludni, a mexikóiak ugyanis nagyon prüdek és még akkor sem engedélyezi a családanya a fiának-lányának hogy a párja a házban vele egy ágyban, egy szobában aludjon ha az illető párocska már akár 10 éve is együtt van, ők úgy gondolják ugyanis hogy amig nem történik házasságkötés addig ne legyen más se... ezzel persze pont a dolog ellentetjét érik el, errefelé például népszerűek a motelek pár órára, sok fiatal pedig idősebb haverjaiknak a lakására mennek.. na mindegy ez csak egy kis kitérő volt, de fontos.


Anyák Napján tehát általában virágot kap az Anyuka és ami a legtipikusabb, mivel a mexikóiak nagyon szeretik a hasukat, ezért az Anyát minden esetben meghivja a család egy étterembe reggelizni vagy vacsorázni, ilyenkor már hónapokkal előre tele van minden hely.

Kíváncsi vagyok mi a véleményetek, most mennem kell, mert a "kis" családommal megyünk vacsorázni :)))

Boldog Anyák Napját kívánok,
Darla

2 megjegyzés:

  1. Boldog Anyák napját Neked!
    Ha gondolod, posztolhatnál fotót a kicsi fiaidról, már biztosan sokat nőttek, mióta utoljára láttuk őket :)

    VálaszTörlés
  2. Igen. Engem is nagyon érdekelnének már a picik! Biztos nagyon nagyok már! Mennyi idősek is most pontosan? Én amondó vagyok, hogy Mexikóban jobb ez az anyák napi kultusz, mint itthon. De hátha még itthon is változik.

    VálaszTörlés