2012. május 24., csütörtök

Youtube vloggerek vicces fikazasa - Ti mit gondoltok?

Sziasztok :)))

Eskuszom, a Youtube-on eltoltott 'palyafutasom' ota ez az elso es utolso alkalom hogy ilyesmire reagalok, azonban gondoltam hogy ez esetleg Titeket is erdekelhet mivel a szoban forgo cikk ahol a nevem megjelent egy igen nepszeru portalra kerult ki amelyet egyebkent en is kovetek.

Mar akkor is komolyan elgondolkodtam ezen az egesz Youtube-jelensegen amikor az elso ugymond kulfoldi "gurukat" kezdtem kovetni, es mindig is furcsanak talaltam hogy emberek egyaltalan negativan "thumbs down"-nolnak. A Facebookon pl. mindig is egyfajta miszteriumkent marad meg majd az igeny a "dislike" feliratra, a FB ugyanis egesz egyszeruen elhatarolodik a negativ velemenynyilvanitasnak valo teradastol, es "kijelentette", hogy marpedig az Arckonyvon amig vilag a vilag ilyen gomb nem lesz, akinek valami tetszik az like-olja, akinek pedig nem annak balra a masodik ajto.

Akkor is ez jutott eszembe amikor anno felfedeztem Noemi, azaz a draga Plastic Tinkerbell videoit. Egybol megneztem az osszeset, es bevallom nekem O adta az utolso lokest affele hogy elkezdjek (sminkes) videokat kesziteni. A sminkes videok keszitese pedig arra sarkallt hogy egyre jobb legyek, hogy beiratkozzak hivatalosan is egy egy eves elismert mexikoi sminkiskolaba (amely egyenlore most szunetel mert ugye babakat vartam stb), tehat osszessegeben mindig is ugy gondoltam hogy az eletemben igenis meghatarozo szerepe lett a vlogolasnak.
Abban az idoben lenyegeben csak par lany volt aki ilyesmivel foglalkozott, ilyen volt pl. a Dorka vagy a draga Judit a Sminktippekrol, lenyegeben nem is volt mas ha jol emlekszem.

De vissza Noemihez (PT), az elso alkalommal akkor lepodtem meg nagyon amikor egy videojanak a kommentjebol lattam, hogy a video oriasi nezettsegenek egy reszet lenyegeben a Napisz.. igen minosegi internetes portalrol kapta, akkor hallottam errol az oldalrol eloszor, megneztem, es emlekszem hogy alaposan lehidaltam a rengeteg "hater-t", gyulolkodot olvasva.

Arra gondoltam hogy ez viszont biztosan nem tortenne meg ha Noemi nem csinalna valamit nagyon jol, ez pedig az O eseteben a megoszto szemelyisege, hangja stb. hivjatok barminek de VALAMIT ez a csajszi tud es kesz, viszont hogy cserebe ezt erdemelje...az nem hiszem hogy fair lenne.


Be is linkelem most gyorsan ezt a divany.hu-s remek kis cikket. Aki kivancsi hogy hogyan reagaltam a Facebookomon meglathatja, nem akarom ide kopizni.


Az elso reakciom az volt hogy egy allati jot rohogtem. A masodik hogy "termeszetesen" elkezdtem magyarazni a bizonyitvanyomat a paromnak, hogy "nadehat a szemoldokomet pont tegnap dicserte meg az egyetlen mexikoi senior MAC artist jobbkeze az uzletben" stb. valamint sorolni, hogy Noemi soha nem allitotta hogy sminkes, illetve hogy mar nem is el Hollandiaban szoval ennyire up-to-date a cikk, pl. Brigi mar egy eve nem is csinal videokat, minek kell itt ennyit szoszolni kerem.
A harmadik reakciomkent kuldtem nekik egy levelet hogy koszonom hogy belefoglaltak a cikkbe, vegtere is megtiszteltetes hogy igy figyelemmel kisernek, es kuldtem nekik egy fotot amivel a Sephoras sminkversenyt megnyertem. 
A negyedik pedig ez a poszt, mert vegulis mitagadas, ebben a szent minutumban most eppen szomoruva tesz hogy tok arctalanul mennek ezek a cikkek, vagy a napiszaros kommentek.

Aztan vegulis mostanra arra jutottam, hogy aki a kepet kiteszi a Youtube-ra vagy ilyesmi helyekre annak erre szamitania kell.

A dolog fos resze hogy akarmennyire is tenyleg jot nevet rajta az ember, de valahol tudjatok minden egyes video azt jelenti hogy 
1. nem a gyerekeimmel foglalkozom,
2. nem dolgozom, 
3. szabadidomben nem eppen pihenek-alszom stb, hanem

1. osszevalogatom a sminkeket miutan kigondoltam hogy mi lesz hogy tudjak teljesiteni egy kerest
2. megvarom amig a gyerekek alszanak vagy nyugisak
3. filmezek
4. letoltom a kamerarol
5. megszerkesztem
6. feltoltom
7. valaszolok az osszes kommentre, levelre, formspringre
8. jobb esetben frissitem a blogot :)
Szoval osszessegeben azt gondolom hogy egyaltalan nem veszem komolyan meg magamat sem nemhogy ezt az egeszet, altalaban aki ismer engem az tudja, DE az IDOT amit en erre szanok azt viszont igen es azt ugy erzem elvarhatom hogy ha kritika is de az tisztelettel tortenjen, vagy legalabb korrekt hangnemben.
Mindamellett tisztaban vagyok az "aki a kepet kiteszi a Youtubera" dologgal, tehat osszessegeben zarom is a posztot mert ennek semmi ertelme :)

Azoknak a velemenye mindig is szamitani fog akik epito jellegu kritikat birnak irni, vagy netalantan meg az arcukat, teljes nevuket is vallaljak hozza, de higyjetek el hogy nem panaszkodom, hiszen a legtobb esetben Toletek igen sok szeretetet es megbecsulest kapok ami erot ad ahhoz hogy tovabb folytassam ezt az egeszet.

Ahogy mondjak a negativ reklam is reklam, meg akkor is ha en ezzel (penzt, anyagi tamogatast, termekeket stb) semmit nem nyerek, tulkepp tehat az egvilagon semmi baj nincs :) Ugyanugy megy tovabb a videozas, hamarosan tobb idom lesz es folytatom a sminkiskolat, a vegen kapok egy jo kis diplomat, hetvegente amikor hivnak megyek kifutora sminkelni, menyasszonyozni stb., a munkahelyemen sminkelest tanitani a kollegaimnak mert naponta egymillioszor kernek, szoval minden megy a maga rendjen, csak ezt most jo volt Veletek itt kitargyalni :) Nagyon kivancsi vagyok a velemenyetekre legyen az barmilyen ram nezve, ugyhogy kommenteljetek itt, vagy a FBon vagy ahol tetszik batran, koszonom elore is ha megosztjatok amit gondoltok.

Kedves Divany.hu, ahogy mar irtam Nektek remelem a jovoben pedig mar sokkal kellemesebb kooperacioban lesz reszunk egyutt, sok puszi Nektek is es minden kedves tamogatomnak, minden egyes feliratkozomnak aki minden heten varja a videokat, mint a 765-otoknek es mindenki masnak aki meg nem feliratkozo de nezi a videoimat vagy a blogomat, KOSZONOM SZEPEN hogy idot szakitotok ra hogy megnezzetek az arabos sminket vagy az ehhez hasonlo borzaszto otleteimet :)))))))

Vegezetul pedig egy foto a gyerekeimrol, mar ezer eve nem mutattam meg Nektek oket es merthogy aztan OK es a ferjem a legfontosabbak a szamomra, ezt es a kedvemet a jo kis mexikoi napsutes kozepette semmi nem birja befolyasolni az biztos:






Sok-sok puszi Nektek a tavolbol,
Darla

12 megjegyzés:

  1. szia Darla! eszméletlenül kiakadtam ezen a cikken, hogy képes valaki ilyen hangnemben pocskondiázni és így lehordani titeket. nekem a hangvételből ítélve nem éppen egy profi sminkesről beszélünk és nekem nagyon is úgy érződik, hogy az egészet csak irigységből írta. szerintem felesleges törődnöd ezzel a a rakás ..., mivel 1. nem nekik készíted a videókat, hanem nekünk. 2. ha nem meri felvállalni a cikk készítője, hogy ki is ő, akkor nem is kell felvenni. persze tudom, hogy bosszantó (tapasztalat, csak nekem a bloggal kapcsolatban), de szerintem az ilyen embereket magasról le kell.. mert azok akik olvasnak, követnek sokkal többet érnek annál, minthogy holmi lenéző, gusztustalan emberekkel foglalkozz. szeretünk Darla :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Darla!
    A cikk felháborító az első szótól az utolsóig (és hogy miért is a hangját kritizálják vkinek, ha a sminkekről szólna a cikk, ez örök rejtély marad számomra...)
    Örülök, hogy így állsz a dologhoz, csak annyit tudok mondani, hogy ne pazarolj rá több energiát, nem éri meg! Ahogy az előttem író is mondta, a videók nekünk készülnek és mi szeretjük azokat!
    És ezúton is szeretném megköszönni a munkádat, ami a videók készítését és a blogírást illeti!
    A gyerekeid gyönyörűek, minden jót kívánok Nektek!
    Puszi
    Adri

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Mekkorát nőttek a babák, régen mutattad már meg őket:)
    A cikkről csak annyit mondanék, hogy könnyű leszólni másikat, nem hogy inkább megmutatná, hogy ő mit tud... Gondolom nem sokat, csak a pocskondiázás megy neki. Mert az persze mindenkinek megy, de az arcát felvállalni nem.
    Ne is foglalkozz az ilyenekkel, irigy ennyi az egész. Ha nem tetszik neki ne nézze, ennyi. Nem neki készülnek a videók.
    Az olvasóid szeretnek szerintem ez a lényeg.

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy téged sem viselt meg különösebben ez az iromány, ami ráadásul még viccnek is elég gyenge, ha már itt tartunk. Az építő jellegű kritika mindig jól jön, de ez a céltalan ócsárolás elég szánalmas, még az ovis szintet is alulmúlja.

    VálaszTörlés
  5. hú hát ez nagyon durva :O
    én mindegyik lány videóit imádom
    Nojko hangja és beszédstílusa pedig nekem kifejezetten nyugtató:)

    VálaszTörlés
  6. jajj Darla, én téged és nojkot is bírom, és Brigit és PT-t is szerettem. ez egy szemét "cikk".fel a fejjel!

    VálaszTörlés
  7. Hát ez nagyon nevetséges... A cikk szerintem nagyon személyeskedő, olyan dolgokat kritizál, ami nem is a témába vág, kicsinyes és inkább magáról állított ki bizonyítványt aki írta. Az hogy nem tetszik a hangotok az szerintem nem vág témába, mert sminkeltek. Ha viszont egy "újságíró" nem tud helyesen írni és úgy pocskondiáz mást, enyhén szólva is humoros...

    VálaszTörlés
  8. Te vagy a legjobb! ;)) Ne törődj az irigy, keserű emberekkel!
    Puszi!
    Anett

    VálaszTörlés
  9. Ez nagyon gáz, teljesen személyes hangvételű. Bár személy szerint nekem sem jön be az erős szemöldök, de szerintem igenis jól sminkelsz, szeretem a videóidat. Nojko hangját kifejezetten kedvelem, nem is nyafog... Brigit is sajnáltam, hogy abbahagyta. :(
    Ne is törődj velük, nem érdemlik meg! A babák pedig hihetetlenül cukik még mindig! :)

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok, kedvesek vagytok nagyon! ha lehetek ilyen kis "hazabeszelo" en is imadom mind a 4 masik lany videoit, mindig nezem oket!! Koszonom a tamogatasotokat, kerlek Titeket ha valami nem tetszik vagy mast szeretnetek latni vagy stb stb, akkor mindig nyugodtan irjatok meg, hiszen azert csinalom ezeket a videokat hogy hasznalni tudjatok oket a mindennapjaitokban, ertitek:) igerem hogy sosem sertodom meg ha valaki ir kritikat csak azert legyen konstruktiv es akkor a kovetkezo videotol mar tudok rajta valtoztatni. :) Hamarosan jon az ujabb feltoltes, addig is irjatok, megegyszer nagyon koszonom a tobbiek neveben is a tamogatasotokat, milliard-csillio puszi: Darla :)

    VálaszTörlés
  11. "Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
    Woody Allen

    Ez jutott eszembe erről a "gyönyörű" cikkről...
    Mindegyik lány ügyes, egyedi...nem értem mi a probléma?!
    Csak így tovább Darla!
    A kicsik pedig ennivalóan aranyosak! :)

    VálaszTörlés
  12. Hi Darla. Meg szeretném kérdezni hogy a Kat Von D aláírásod mennyiért adnád el? Nagyon nagy rajongója vagyok Kat-nek és már próbáltam beszerezni mindenhonnan de egyszerűen nem találtam senkit akinek lenne. 13 éves vagyok és én is tetoválni szeretnék, persze a tehetségem meg van hozzá. Nagyon jól tudok rajzolni is. Légy szíves írj nekem vissza hogy mennyiért adnád el az aláírást mert hajlandó lennék kifizetni az összeget, persze előtte állapodjunk meg egy árba. Ezen az e-mail címen elérhető vagyok: katherinevondrachenberglaink@gmail.com
    vagy ha nem lennék elérhető a Facebook-on is megtalálsz Kat Von D néven.
    Előre is köszönöm.

    VálaszTörlés